Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bunu elde etmek karınin yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir, kanat yüzey yerı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın Bapsı, balkonımızda hiç ummadığımız bir anda da yaşantı kurtarıcı olabilecek bir bünyedır. Yangınların sima yazgıına verdiği zararlar ayn önüne alındığında, yangın baplarının konumu ve anlaşılması ne kadar önemli hale geliyor.
Yangın bapları ekseri yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevleri ve tütünı çelmek dâhilin tasarlanmıştır. Bu baplar başkaca yangın sırasında kendiliğinden olarak kapanabilen ve yangın alarmı yahut ivedi keyfiyet sistemleri ile entegre edilebilen özelliklere malik kabil.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin emniyetliğini tedarik etmek karınin tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın bapları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye olmalarını esenlar ve özge alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne doğru panik pas kolu bulunmasıdır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın merdivenleri bol aydınlatılmalı ve yaraşıklı medarımaişetaretlemelerle belirtilmelidir. Müstacel durumda insanoğluın merdivenleri hızla bulabilmeleri Yangın merdiveni kapısı ve kullanabilmeleri önemlidir.
Binaların yangından korunması için yönetmelik gereğince, binalarda yangın merdiveni ve yangın kapısı kullanılması zorunludur ve esasları bu yönetmelikle yayınlanmıştır.
Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu kalıp yoklama edilmelidir.
İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin kombine halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel kondisyon önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;
Elbet bu denli çok opsiyon derunin bir bedel seviyesi tespit etmek müşkül. Gösterişsiz tutalım ve hordaki özelliklere ehil standart çelik yangın kapısı için süjeşgurur:
Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, elleme malzemelerden yapılması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en akva kapıların binanın mimarisına şayeste çelik kabil malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğaksiyonmemiştir.
Kendiliğinden Kapanma Mekanizması: Yangın bapları ekseri kendiliğinden kapanma mekanizmalarına sahiptir. Yangın çıkış kapısı Yangın alarmı veya acil yer sistemleri tetiklendiğinde baplar otomatik olarak kapanır, böylelikle yangının yayılmasını sınırlar.
Taban özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faziletli sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emin kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni bapsı silme yangın anında binayı vazgeçme kılmak dâhilin kullanılmalıdır. Ayrıksı nedenler karınin tutmak veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller vurmak, yangın kapısına giden koridoru nahak malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç simultane kapıya ulaşılmasını Yangın çıkış kapısı zorlaştıracaktır.